جستجو کردن
جستجو کردن
Close this search box.

نحوه کارکردن دستگاه تصفیه آب

اگرچه دستگاه‌های تصفیه آب خانگی به دسته‌های مختلف و مدل‌های متنوعی تقسیم می‌شوند، دستگاه تصفیه آب زیر سینکی با فناوری اسمز معکوس، به عنوان بهترین و پرفروش‌ترین انتخاب در ایران و جهان شناخته می‌شود. این سیستم تصفیه، با استفاده از فناوری RO، قادر است آب آشامیدنی را به طور مؤثر و کامل تصفیه کند و به همین دلیل به عنوان یکی از قوی‌ترین دستگاه‌های آب شیرین کن خانگی در نظر گرفته می‌شود.برندهای معتبر دستگاه تصفیه آب خانگی معمولاً از این فناوری بهره می‌برند. قبل از خرید آنلاین دستگاه تصفیه آب، مهم است که با نحوه عملکرد این دستگاه‌ها آشنا شوید. در اینجا، تمام مراحل و اجزای مربوط به دستگاه تصفیه آب خانگی را به شما توضیح خواهیم داد تا با نحوه کارکردن دستگاه تصفیه آب آشنا شوید.

نحوه کارکردن دستگاه تصفیه آب

نحوه کارکردن دستگاه تصفیه آب

اجزای دستگاه تصفیه آب خانگی

دستگاه تصفیه آب خانگی شامل قطعات متعددی است که هر یک نقش مهمی در فرآیند تصفیه آب ایفا می‌کنند. این قطعات با همکاری یکدیگر، فرآیند تصفیه آب به روش اسمز معکوس (RO) را به شکلی کارآمد و بهینه انجام می‌دهند.

  • شیر ورودی: وظیفه کنترل ورود آب شهری به دستگاه را بر عهده دارد.
  • اتصالات پلاستیکی کوئیک فیتینگ: در جهت اتصال سریع و آسان قطعات دستگاه تعبیه شده است.
  • هوزینگ: محفظه‌ای است که فیلترها را در خود جای می‌دهد.
  • شاسی: قاب یا ساختاری است که قطعات دستگاه را روی آن نصب می‌کنند.
  • شیر برقی: با هدف کنترل جریان آب و عملکرد خودکار دستگاه استفاده می شود.
  • شیرهای پرشر و لو پرشر: مسئولیت تنظیم فشار آب در سیستم را بر عهده دارند.
  • ترانس: وظیفه تأمین برق مورد نیاز دستگاه را انجام می دهد.
  • پمپ: افزایش فشار آب برای عبور از فیلترهای ریز بافت مانند ممبران به عهده پمپ دستگاه است.
  • شلنگ‌ها: نقش انتقال دهنده آب بین مراحل مختلف تصفیه را بر عهده دارند.
  • گیج فشار روغنی: نشانگر فشار داخل دستگاه است.
  • هوزینگ ممبران: محفظه‌ای است که فیلتر ممبران را در آن قرار می دهند.
  • فیلترهای مرحله اول تا هفتم: فیلترهایی که آب را در مراحل مختلف تصفیه می‌کنند.
  • شیر تصفیه: شیر نهایی است که آب تصفیه شده از آن خارج می‌شود.
طریقه کارکردن دستگاه تصفیه آب

طریقه کارکردن دستگاه تصفیه آب

آیا تمام دستگاه‌های تصفیه آب خانگی از فناوری اسمز معکوس (RO) استفاده می‌کنند؟

خیر، همه دستگاه‌های تصفیه آب خانگی از فناوری اسمز معکوس (RO) استفاده نمی‌کنند. برخی از دستگاه‌ها از فیلترهای کربنی، فیلتراسیون UV یا فناوری‌های دیگر بهره می‌برند. فناوری RO بیشتر برای حذف املاح و آلاینده‌های بسیار ریز استفاده می‌شود.

نحوه کارکردن دستگاه تصفیه آب

اولین مرحله از فرآیند تصفیه، باز کردن شیر ورودی استیل دستگاه است تا آب لوله‌کشی شهری از طریق شلنگ مخصوص وارد فیلتر مرحله اول شود. آب شهری معمولاً حاوی ذرات درشت و املاح مضر است که به چشم دیده می‌شوند و در وسایلی مانند کتری رسوب می‌کنند.

مرحله اول تصفیه، حذف ذرات شن، ماسه، گل و لای

وجود این ذرات باعث مشکلاتی مانند سنگ کلیه می شود و اگر از ورود آنها به دستگاه جلوگیری نگردد، ممکن است باعث انسداد شلنگ‌ها و کاهش عمر مفید قطعات دستگاه نیز شود. پس از تصفیه ذرات درشت، آب وارد فیلترهای مرحله دوم و سوم می‌شود. در فیلتر کربن اکتیو مرحله دوم و فیلتر کربن بلاک مرحله سوم، کلر و مواد جانبی آن از آب حذف می‌شوند. وجود کلر در آب می‌تواند مشکلاتی مانند ریزش مو و خشکی پوست ایجاد کند.

فیلترهای کربنی با جذب کلر از طریق آزادسازی یون‌های مثبت و منفی، مانع از عبور آن به مراحل بعدی تصفیه می‌شوند. بعد از عبور آب از فیلترهای مرحله دوم و سوم، آب باید وارد فیلتر مرحله چهارم شود. اما به دلیل ساختار بسیار ریز این فیلتر، آب ابتدا به پمپ دستگاه تصفیه هدایت می‌شود. وظیفه پمپ این است که آب را با فشار بالا از فیلتر ممبران عبور دهد. فیلتر ممبران به عنوان بخش اصلی و قلب دستگاه تصفیه آب، تمامی املاح مضر را پشت لایه‌های غشایی خود نگه می‌دارد.

فیلتر مرحله چهارم، یعنی فیلتر ممبران

این فیلتر توانایی حذف ذرات بسیار ریز، حتی کوچکتر از 0.0001 میکرون را دارد. به این ترتیب، املاحی مانند نیترات، نیتریت، آرسنیک و آلومینیوم نیز از آب حذف می‌شوند. فیلتر ممبران همچنین سختی آب را تنظیم می‌کند و بهترین کیفیت آب را برای مصرف شما فراهم می‌سازد. به دلیل توانایی ممبران در حذف نیترات، این دستگاه‌ها گاهی به عنوان “تصفیه کننده آب حذف نیترات” نیز شناخته می‌شوند. فیلتر ممبران درون یک هوزینگ مخصوص قرار می‌گیرد که به طور معمول سفید است و درب آن با یک پیچ محکم شده تا فیلتر درون آن جای گیرد.

فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب دو خروجی دارد. خروجی اول، آب آلوده و املاح مضر مانند نیترات، نیتریت، میکروب‌ها و سایر آلاینده‌های خطرناک را به فاضلاب هدایت می‌کند. خروجی دوم، آب تصفیه شده را به مخزن تحت فشار دستگاه می فرستد. این آب که در مخزن ذخیره می‌شود، در واقع آب مقطر است.

ذخیره سازی آب در مخزن تحت فشار

مخزن تحت فشار، آب را در تیوپی مخصوص ذخیره می‌کند، اما آیا آب مقطر به تنهایی قابل نوشیدن است؟ آب مقطر به دلیل نداشتن املاح مفید برای بدن مضر است. با این حال، زمانی که شیر دستگاه را باز می‌کنید، آب مقطر از فیلترهای مرحله پنجم، ششم و هفتم عبور کرده و املاح مفید دوباره به آن اضافه می‌شود تا آب به استاندارد مناسب برای نوشیدن برسد.

در مرحله پنجم، آب از فیلتر پست کربن عبور می‌کند.

این فیلتر که از کربن پوسته نارگیل ساخته شده، بو و طعم آب را بهبود بخشیده و آن را مطبوع‌تر می‌کند. به همین دلیل این مرحله باعث می‌شود دستگاه تصفیه آب به یکی از بهترین آب‌شیرین‌کن‌ها تبدیل شود.
پس از فیلتر کربنی، آب به فیلتر مینرال مرحله ششم می‌رسد. این فیلتر که در برخی دستگاه‌ها شفاف است، املاح معدنی مفید مانند کلسیم و منیزیم را به آب اضافه می‌کند. یکی از تفاوت‌های مهم بین آب معدنی بطری شده و آب تصفیه شده خانگی در این مرحله نهفته است؛ در دستگاه تصفیه آب، مقدار دقیق املاح معدنی به دقت تنظیم می‌شود تا نیاز روزانه بدن را تامین کند.

عبور آب از فیلتر آلکالاین که مرحله هفتم دستگاه است

این فیلتر وظیفه قلیایی کردن آب را بر عهده دارد و با افزایش pH آب، آن را به آب قلیایی تبدیل می‌کند. نوشیدن آب قلیایی به دوری از مشکلات آب اسیدی کمک کرده و فواید زیادی برای سلامتی دارد. به همین دلیل، دستگاه‌های تصفیه آب هفت‌مرحله‌ای که فیلتر آلکالاین دارند، به عنوان بهترین گزینه برای تصفیه آب خانگی شناخته می‌شوند.

روش کارکردن دستگاه تصفیه آب

روش کارکردن دستگاه تصفیه آب

سخن پایانی درباره نحوه کارکردن دستگاه تصفیه آب

انتخاب و استفاده از یک دستگاه تصفیه آب خانگی، راهی مؤثر برای حفظ سلامتی و افزایش کیفیت آب آشامیدنی در خانه شما می باشد. این دستگاه‌ها با فناوری پیشرفته اسمز معکوس و فیلترهای متعدد، آب را به بهترین شکل تصفیه کرده و نیاز روزانه شما به آب سالم و باکیفیت را تأمین می‌کنند. با توجه به نقش حیاتی آب در سلامت انسان، استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب خانگی یک سرمایه‌گذاری هوشمندانه در سلامتی خانواده‌تان است.

سوالات متداول درباره نحوه کارکردن دستگاه تصفیه آب

1-چه عواملی باعث تفاوت کیفیت بین دستگاه‌های تصفیه آب از برندهای مختلف می‌شود؟
عوامل متعددی بر کیفیت دستگاه‌های تصفیه آب تأثیر می‌گذارند، از جمله کیفیت مواد سازنده، نوع و تعداد فیلترها، فناوری به کار رفته (مانند RO یا UV)، قابلیت تنظیم املاح مفید آب و همچنین خدمات پس از فروش و در دسترس بودن قطعات یدکی.

2-چه مدت زمانی طول می‌کشد تا فیلترهای مختلف دستگاه تصفیه آب باید تعویض شوند؟
بسته به نوع فیلتر، معمولاً فیلترهای مرحله اول تا سوم (پیش فیلترها) هر 6 تا 12 ماه، فیلتر ممبران هر 2 تا 3 سال و فیلترهای مرحله پنجم تا هفتم (پست کربن و مینرال) هر 1 تا 2 سال نیاز به تعویض دارند. البته کیفیت آب منطقه نیز بر این زمان‌ها تأثیرگذار است.

3-مخزن تحت فشار در دستگاه تصفیه آب چه وظیفه ای بر عهده دارد؟
ذخیره سازی آب تصفیه شده تا زمان مصرف از طریق این قطعه انجام می شود.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من