دستگاه تصفیه آب، یکی از آن دسته وسایلی است که امروزه در هر خانه ای دیده میشود. این دستگاهها مزیتهای بسیاری دارند و از این رو، به عنوان یکی از محبوبترین لوازم خانگی به شمار میآیند. در این دستگاهها یک سری فیلترها برای تمیز و پاکیزه کردن آب آشامیدنی به کار رفته که معمولا هر چند ماه یکبار به تعویض نیاز داشته تا بتوانند عملکرد خود را حفظ نمایند.در این بخش به آموزش تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب در خانه می پردازیم و همچنین بررسی تمامی نکات کلیدی در تعویض فیلتر.
به صورت کلی تعویض فیلترهای انواع دستگاه تصفیه آب از اهمیت بسزایی برخوردار است زیرا این فیلترها نقش بسیار مهمی در تصفیه و پاک کردن آب ایفا خواهند کرد. سیستمهای تصفیه آب در اشکال و اندازههای مختلفی به بازار عرضه شده تا شما بتوانید به راحتی از آب آشامیدنی سالمی برخوردار باشید. این دستگاه دارای چند لایه به نام فیلتر است که با توجه به حجم آلودگی آب، به صورت منظم نیاز به تعویض دارد. از این رو در این مطلب قصد داریم تا به آموزش قدم به قدم تعویض فیلترهای انواع دستگاه تصفیه آب در خانه بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
سیستم دستگاه تصفیه آب در خانه
به صورت کلی تصفیه آب فرآیندی است که باکتری ها، کلر و املاح آب و همچنین سایر موادی که برای انسانها مضر است را حذف کرده و آبی بسیار گوارا و خوش طعم را در اختیار افراد قرار میدهد. از این فرآیند خاص به منظور جدا کردن آلاینده ها و آلودگی و ذرات معلق استفاده خواهد شد و امروزه به عنوان یکی از مهمترین فرآیندها برای تامین آب سالم محسوب میشود. برای آنکه مردم بتوانند از آبی مناسب و سالم و خوش طعم استفاده کنند، دستگاه تصفیه آب در خانه طراحی شده و عملکرد بسیار جالبی دارد.
در واقع باید اشاره شود که دستگاه تصفیه آب یک دستگاه مخصوص بوده که به وسیله یک سری فیلتر میتواند تمامی مواد مضر آب را حذف کرده و آن را به صورت کامل تصفیه و پاک کند. هر کدام از فیلترهایی که در دستگاه تصفیه آب در خانه وجود دارد، وظیفه جداسازی و حذف بخشی از ذرات و آلودگیها را بر عهده خواهد داشت. آب شهری از یک طرف وارد شده و با عبور از فیلتر، به تدریج ناخالصی ها و املاح آن جدا شده و آب سالم از آن خارج خواهد شد. آب حاصل، کیفیت بالایی داشته و سالم و بهداشتی است. فیلتر دستگاه تصفیه آب در خانه میتواند متنوع باشد و شامل انواع زیر است:
- فیلتر پروپیلن
- فیلتر کربن پودری
- فیلتر ممبران( راهنمای عملکرد فیلتر ممبران)
- فیلتر کربن اکتیو
- فیلتر اشعه ماورا بنفش
- فیلتر سرامیکی
ممکن است این سوال برای شما عزیزان به وجود بیاید که دستگاه تصفیه آب در خانه، چگونه آب آشامیدنی و یا آب شهری را تصفیه خواهد کرد؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که دستگاه تصفیه آب با استفاده از فرآیندهایی مانند تقطیر و اسمز معکوس، تمامی املاح و آلودگیها را از آب آشامیدنی جدا خواهد کرد. باید اشاره کرد که بعضی از دستگاههای تصفیه آب در خانه، در مراحل تکمیلی با بهره گیری از فیلترهای اضافی و طی فرایند تبادل یونی، یونهای مضر را از آب شهری یا آشامیدنی جدا میکند و پس از آن یونهای مفید را جایگزین آن خواهد کرد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که دستگاه تصفیه آب در ابعاد صنعتی و خانگی ساخته شده و اما عملکرد آنها معمولا مشابه یکدیگر است.
فیلتر انواع دستگاه تصفیه آب
به صورت کلی فیلتر دستگاه تصفیه آب در خانه، یکی از مهمترین و اساسیترین اجزای دستگاه تصفیه آب به شمار میآید و به نوعی تمامی عملکرد دستگاه تصفیه آب، به آنها وابسته خواهد بود. نکته قابل توجه این است که سیستم فیلتراسیون آب، میتواند از روشهای مختلفی صورت بگیرد که یکی از بهترین روشهای شناخته شده در جهان، سیستم تصفیه آب RO میباشد. خوشبختانه در ایران نیز از این روش برای طراحی و ساخت و عملکرد دستگاههای تصفیه آب استفاده میشود.
برای این که یک آب آشامیدنی مناسب، سالم و خوش طعم داشته باشیم، بهتر است که از دستگاه تصفیه آب در خانه و همچنین فیلترهای مناسب و با کیفیت این دستگاه بهره ببریم. باید بدانید که در طی فرآیند تصفیه آب، آب شهری باید از چند مرحله فیلتر عبور کند و هر فیلتر برای از بین بردن یک نوع آلودگی است.بسیاری از سیستمهای فیلتراسیون از مواد ذکر شده در زیر به منظور کاهش ناخالصیهای موجود در آب استفاده میکنند:
- کربن
- زغال چوب
- ترکیبی از فیلترهای مختلف
در واقع این سیستمها به صورت معمول آلایندهها را با استفاده از روشهای مختلفی مانند روش مکانیکی کاهش خواهند داد. نکته بسیار مهمی که در خصوص فیلتراسیون مکانیکی باید بدانید این است که، منافذ فیلتر به قدری با رسوبات مسدود میشود که آب نمیتواند بهطور مؤثر از فیلتر عبور کند. بنابراین شما عزیران هر چند وقت یک بار به تعویض فیلترهای انواع دستگاه تصفیه آب در خانه احتیاج دارید.
بهترین زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب در خانه
در واقع دستگاه تصفیه آب در خانه میتواند انواع ناخالصیها و آلایندههای خطرناک مانند موارد ذکر شده در زیر را به راحتی از بین برده و به اصطلاح از آب جدا نماید:
- کلر
- محصولات ضد عفونی
- فلزات سنگین مانند جیوه، سرب و آرسنیک
در عین حال، فیلترهای آب هوشمندانه تضمین خواهند کرد که یک سری مواد معدنی مفید مانند منیزیم، فلوراید، کلسیم و روی که در آب وجود دارند، در آب حفظ شوند. به صورت کلی یک سری نشانهها وجود دارد که به شما میگوید زمان تعویض فیلترهای انواع دستگاه تصفیه آب در خانه فرا رسیده است. اما پیش از آنکه به این نشانهها بپردازیم، باید اشاره کنیم که این فیلترها را به صورت کاملا منظم تعویض کنید!
از جمله نشانههایی که بیان میکند زمان تعویض فیلترهای انواع دستگاه تصفیه آب در خانه رسیده است، به صورت زیر میباشد:
- اگر آب آشامیدنی خانه شما طعم ناخوشایندی به خود گرفت
- اگر آب آشامیدنی خانه شما بویی خاص گرفت یا بوی ناخوشایندی در آن تشخیص دادید
- زمانی که متوجه کاهش فشار به صورت تدریجی شدید
- شما می توانید در صورت شفاف بودن ظروف فیلترهای تصفیه آب، آن ها را به صورت بصری بررسی کرده تا ببینید کثیف هستند و نیاز به تعویض دارند یا خیر.
نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که دانستن دقیق زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب، به مدل سیستم فیلتراسیون و مقدار آبی که قبلاً فیلتر شده است، بستگی خواهد داشت. در این صورت اگر شما هنوز به این اطمینان نرسیدهاید که از چه سیستم فیلتراسیونی برای تصفیه آب آشامیدنی خانه خود استفاده میکنید، میتوانید به راهنمای نصب آن نگاه کرده تا مدل دستگاه خود و برنامه تعویض آن را ببینید. اما با این وجود زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب در خانه به موارد ذکر شده در زیر بستگی دارد:
- نوع، اندازه و ظرفیت دستگاه تصفیه آب در خانه
- کیفیت آب ارائه شده توسط دستگاه
- میزان رسوب و آهن
- سختی آب
- سایر ناخالصیها
- میزان مصرف آب در روز
نکات مهم در خصوص فیلتر دستگاه تصفیه آب
- اکثر فیلترها بین ۱ تا ۶ ماه دوام خواهند داشت
- پیشفیلترهای رسوبی به بیشترین تغییرات نیاز دارند
- فیلترهای کربنی، طول عمر بیشتری دارند. این فیلترها میتوانند ۹ تا ۱۲ ماه دوام بیاورند.
آموزش تعویض فیلتر انواع دستگاه تصفیه آب در خانه
اگر شما نیز از دستگاه تصفیه آب در خانه استفاده میکنید، به طور قطع به فکر این هستید که چگونه فیلتر دستگاه تصفیه آب را تعویض نمایید. با توجه به تعداد فزاینده موارد آلودگی آب، نیاز به تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب در خانه بیشتر احساس میشود. نکته بسیار مهمی که در این خصوص باید بدانید، این است که اگر کارتریجهای فیلتر را در صورت نیاز تعویض نکنید، سیستم تصفیه آب به درستی کار نخواهد کرد و حتی میتواند به منبع عظیمی از باکتریها، کپکها و سایر آلایندههای خطرناک تبدیل شود. در زیر سعی کردهایم به آموزش قدم به قدم تعویض فیلتر انواع دستگاه تصفیه آب در خانه بپردازیم.
گام اول: قطع منبع آب
اولین گام برای تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب، قطع منبع آب است. برای قطع منبع بهتر است به صورت زیر عمل کنید:
- اگر دستگاه دارای فیلتر اضافه می باشد، شیر را در خط اصلی آب یا شیر ورودی را درست قبل از فیلتر ببندید.
- اگر دستگاه تصفیه آب دارای یک دریچه داخلی باشد، بهتر است که آن را نیز ببندید.
گام دوم: کاهش فشار فیلتر
قدم بعدی برای تعویض فیلتر پس از قطع منبع آب، کاهش فشار فیلترهاست. برای انجام این کار میتوانید از نکات ذکر شده در زیر پیروی کنید:
- نزدیکترین شیرها یا سایر خروجیها را باز کنید تا در حد امکان، آب باقیمانده تخلیه شود.
- هنگامی که شاهد کاهش قابل توجهی در سرعت جریان و فشار باشید، بیشتر آب از سیستم لوله کشی شما خارج خواهد شد.
گام سوم: باز کردن محفظه فیلتر و خارج کردن آن
برای آنکه بتوانید در تعویض فیلتر تصفیه آب، محفظه فیلتر را باز نمایید، بهتر است بر اساس دستور عمل زیر موارد را انجام دهید:
- اگر شیر خروجی هم دارید، آن را ببندید.
- دکمه کاهش فشار روی محفظه هر فیلتر را چند ثانیه فشار دهید و نگهدارید تا مطمئن شوید که با فشار بیش از حد نباشد.
- کارتریج فیلتر قدیمی را بردارید.
- محفظه را با کمک آچار باز کنید.
- یک سطل خالی آماده کنید تا بتوانید آب خارج شده را جمع آوری کنید.
- همچنین میتوانید محفظه فیلتر را با برس و آب صابون یا سفیدکننده خانگی تمیز کنید بعد شستشو دهید.
- کارتریج قدیمی را از داخل محفظه خارج کنید.
- فعلاً آن را در سطل خالی بیندازید و زمانی که کارتان تمام شد، آن را به درستی دور بیندازید.
گام چهارم: تعویض حلقههای اورینگ
در این بخش باید حقله های اورینگ را نیز تعویض نمایید. برای انجام این کار به موارد و نکات ذکر شده در ذیل دقت کنید:
- حلقه اورینگ محفظه را با گریس سیلیکونی مخصوص چرب کنید و مطمئن شوید که در جای خود قرار گرفته است.
- اگر این حلقه حالت خوبی ندارد، آن را تعویض کنید.
- یک کارتریج جدید را داخل محفظه قرار دهید و دوباره آن را ببندید.
نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که اگر حلقه به درستی قرار گرفته باشد از هرگونه نشتی جلوگیری میکند.
گام پنجم: نصب محفظه فیلتر به همراه کارتریج جدید
پس از تمامی موارد ذکر شده، باید محفظه فیلتر جدید را نصب نمایید. برای انجام این کار به موارد زیر توجه کنید:
- به آرامی منبع آب را دوباره روشن کنید.
- همه شیرهای بالادست سیستم را باز کرده و سپس نشتی را بررسی کنید.
- تمام محفظههایی را که به تازگی جدا کردهاید، با دقت بررسی کنید.
- در صورت نشتی، بهسرعت منبع آب را قطع کنید و هر گونه اتصالی را با دقت بررسی و سفت کرده تا چکه نکند.
جمع بندی آموزش قدم به قدم تعویض فیلتر انواع دستگاه تصفیه آب در خانه
در این مقاله سعی کردیم تا به آموزش قدم به قدم تعویض فیلترهای انواع دستگاه تصفیه آب در خانه بپردازیم. شما عزیزان نیز میتوانید برای تعویض فیلترهای تصفیه آب و تعمیر این دستگاه به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان و مشاوران مجموعه ما مشورت کنید.
سوالات متداول عوض کردن فیلترهای انواع دستگاه تصفیه آب در خانه
1.آیا فیلترهای ارزان قیمت مناسب هستند؟
ما توصیه میکنیم همیشه از فیلترهای مرغوب و استاندارد استفاده کنید. باور کردنش سخت است اما فیلتر نامرغوب میتواند به راحتی مواد سرطانزا به آب اضافه کند.
2.برای تعویض فیلتر چه کار کنم؟
برای تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب ، در ابتدا فیلتر با کیفیتی تهیه کنید.
3.فیلتر پروپیلن چیست؟
فیلتر ابتدایی در تصفیه آب، فیلتر پروپیلن است که به اختصار PP گفته می شود. در دستگاه های تصفیه آب، هوزینگی شفاف قرار دارد که فیلتر پروپیلن در آن قرار می گیرد.